Selecteer een pagina

hjelmer zondervan

furniture

Over HZ

HZ is het bedrijf begonnen ontstaan uit het idee om meubels te ontwerpen die gewoonweg niet te koop zijn, ze moeten uniek zijn en alle meubels worden ontworpen met de achterliggende vraag; wil ik dit in mijn eigen huis hebben staan? Daarnaast heeft hij altijd al een passie gehad voor het ontwerpen van gebruiksvoorwerpen en dan voornamelijk op het gebied van meubels.

Ontwerper Hjelmer Zondervan haalt inspiratie voor zijn meubels uit de architectuur waarin hij al vele jaren werkzaam is. Belangrijke aspecten hierbij zijn zowel het esthetische detail en de juiste proportie in het ontwerp. Verhoudingen van 1:1, 2:1 en 4:1 worden graag door hem gehanteerd. Ook bijzondere vormen en interessante vlakverdelingen vormen een bron van inspiratie. HZ heeft zich altijd bezig gehouden met het “maakbare” detail; een meubel kan mooi zijn maar dient ook comfortabel of functioneel te zijn en altijd kwalitatief hoogwaardig geproduceerd te kunnen worden. Het product hoort een zekere luxe uit te stralen en een verrijking voor het interieur te zijn.

Op productieniveau streeft het bedrijf ernaar om alle toeleveranciers voor de meubels regionaal te zoeken. Dit houdt in dat de meeste producten gewoon in Nederland vervaardigd worden en nooit buiten Europa.